Rijn IJssel

Design en animatie

Om richting te geven aan een nieuw beleid zijn diverse middelen mogelijk. Doorgaans worden bijvoorbeeld rapporten en meetings ingezet. Wij proberen organisaties al lange tijd te overtuigen van de kracht van animatie in het uitleggen van deze ingewikkelde processen. Het Rijn IJssel college kwam bij ons binnen via Orange Films en Studio Brul. De vraag was of wij een animatie konden ontwerpen waarbij de elementen later ook te gebruiken zijn als assets. Wij gingen er enthousiast mee aan de slag.

Het werd een mooi traject met een soepele en effectieve samenwerking tussen de drie organisaties. We lieten in iets meer dan drie minuten een gevouwen bootje de diverse elementen van het beleid afvaren.

Studio Brul kon vervolgens aan de slag met onze ontworpen assets. Deze worden bijvoorbeeld verwerkt in brochures, folders en posters. Rijn IJssel was erg blij met het eindresultaat en het verhaal was voor de medewerkers ook heel duidelijk. De film is voor iedereen op elk gewenst tijdstip terug te kijken en kost slechts drie minuten om te worden ingelicht. Perfect!

"We vroegen belanghebbenden binnen en buiten Rijn IJssel wat aandacht nodig heeft en wat we moeten koesteren. We hebben deze opbrengsten gebundeld en vertaald naar onze ambitie."

Terug naar portfolio