Heb je vragen?

ONZE FAQ

Plan en kennismaking

Wie zijn Jack en Morris?

Jack en Morris zijn de twee kleine neefjes van Robin. Met hun vrolijke lachebekjes en mooie namen waren zij direct inspiratie als naam voor zijn bedrijf!

Ken ik jullie niet ergens van?

Dat kan zeker! Onder de naam Orange Films maken wij kwaliteitsfilm voor verschillende bedrijven en organisaties. Zo hebben we bijvoorbeeld al verschillende promotievideo's gemaakt voor Nintendo, DeLaMar, VGZ en de Radboud Universiteit. Neem gerust een kijkje op onze website!

Hoe maken we kennis?

We maken het liefst persoonlijk of via een videocall kennis met onze klanten voordat we aan de slag gaan. Tijdens een kopje koffie kijken we of we bij elkaar passen en dezelfde intenties delen. Een gezellige ontmoeting om het project met dezelfde inzichten te starten!

Met hoeveel zijn jullie?

We zijn met een kern van drie personen: Robin, Maaike en Puck. Robin heeft al jarenlang ervaring in filmmaken en videomarketing. Maaike stort zich het liefst op strakke designs van communicatie-uitingen. Puck is sterk in het meedenken in communicatiestrategieën en dit vervolgens in woorden om te zetten. Waar onze kennis ophoudt, schakelen wij één van onze partners in. We krijgen er energie van om de juiste partijen met elkaar te matchen en hier mooie resultaten van te zien. 

Er bestaan héél veel marketingcommunicatiebureaus. Wat maakt jullie uniek?

We hebben een wetenschappelijke achtergrond en bieden onze diensten aan vanuit deze filosofie. We beslissen niet op basis van gevoel, maar met onderbouwde argumentatie. Met deze onderzoeken zetten wij de sterkste communicatiemiddelen in om het maximale resultaat te halen uit onze inzet. Daarnaast hebben we een passie voor design en andere creatieve middelen als fotografie en video. We houden ervan om alles er mooi en strak uit te laten zien!

Is er door de impact van corona iets veranderd in jullie werkwijze?

De coronacrisis heeft ook impact gehad op ons en heeft dit nog steeds. Sommige manieren van communicatie, zoals livestreaming, zijn in een stroomversnelling geraakt. We overleggen meer digitaal en werken vaker vanuit huis. Vergaderingen en ontmoeten plannen we het liefst zoveel mogelijk digitaal in of kijken naar een organisatievorm waar iedereen zich prettig bij voelt. Gelukkig kunnen we het overgrote deel van onze diensten gewoon blijven aanbieden, zij het op een aangepaste manier.

Creatie

Wetenschap en communicatie, hoe doen jullie dat?

Waar anderen 'zomaar' met een campagne beginnen op basis van een gevoel of instinct, beginnen wij eerst met een inventarisatie vooraf. We kunnen bijvoorbeeld een kwalitatief of kwantitatief klantonderzoek doen. Vervolgens bespreken we de bevonden resultaten en vervolgstappen die we op basis daarvan zullen nemen. Zo is jouw campagne feitelijk onderbouwd en halen we maximale resultaten uit onze inzet!

Daarnaast staan we nauw in contact met de Radboud Universiteit om van de laatste communicatiewetenschappelijke onderzoeken op de hoogte te zijn. Het werkveld verandert continu en daarmee wetenschappelijke kennis hierover ook. Wij zorgen ervoor dat we bekend zijn met beiden en passen dit toe in ons werk. 

Welke apparatuur gebruiken jullie?

Voor onze diensten hebben wij alle apparatuur zelf in huis! Hierbij kun je denken aan film- en foto-apparatuur en laptops en PC's met de juiste software om een zo hoog mogelijke kwaliteit te bieden.

Kunnen jullie foto en video combineren?

Jazeker, dat doen we al regelmatig! Vaak heeft dit nog onze voorkeur ook. Als we een bepaalde sfeer of setting hebben neergezet, is het des te effectiever om zowel filmopnames als een fotoshoot te houden. Dit scheelt in zowel tijd als kosten.

Doen jullie ook aan beheer van social media accounts?

Ja! Wij vinden het een enorm leuke uitdaging om pakkende social media content te maken, zowel tekstueel als visueel (foto, video en ontwerp). We zorgen er uiteraard voor dat dit naadloos aansluit bij de lopende campagne!

Rekenen jullie reiskosten?

Wanneer we op een gekozen locatie aan de slag gaan, rekenen we 30 cent per kilometer van af onze hoofdlocatie op Utrecht Centraal.

Resultaten

Hoe zien wij de resultaten van jullie onderzoek?

De uitgebreide onderzoeksresultaten vormen wij tot een behapbare hoeveelheid. We halen de relevante stukken informatie eruit en vertalen dit naar duidelijke statistieken. We geloven in de kracht van design en passen dit graag toe bij het presenteren van onze bevindingen aan jullie. Zo is het voor ons en voor jullie duidelijk wat de vervolgstappen zijn!

Kunnen we jullie ook van feedback voorzien?

 Bij elke stap in het proces kunnen jullie feedback leveren. Wij vinden transparantie belangrijk  voor een waardevolle samenwerking. Op basis van jullie tips en tops gaan wij verder aan de slag!

Wanneer kunnen we het eindproduct van een film verwachten?

Wij staan bij onze klanten bekend als 'contentmachine'. We kunnen onze films vaak al binnen een week opleveren. Bij de grotere, creatieve films als een brand movie of commercial duurt dit proces iets langer. Om tot een goede film te komen zijn onder andere een uitgedacht script, storyboard en een goeie casting nodig. Dit soort films bedenken, organiseren, filmen en monteren we binnen ongeveer zes weken.

Wanneer kunnen we het eindproduct van een website verwachten?

Meestal leveren we een website op binnen twee tot drie maanden. Tussen het maken van een concept tot de concrete invulling van de website (tekst, foto, video) zitten veel stappen. Hoe lang dit duurt is van ons afhankelijk, maar ook van de input die wij krijgen! We werken namelijk graag met korte feedbacklijntjes op meerdere moment in het proces.